Contact Now
Promotii

Ardezia este o rocă de origine sedimentară, formată din gresie argiloasă sau argilă cu granule fine, întărită din cauza presiunii. Ardezia poate conține cantități variabile de cuarț sau feldspat. Se prezintă sub formă de foi, de obicei într-o culoare opac albastru închis, care se pot desface ușor în plăci subțiri, utilizate local la acoperirea caselor, la confecționarea unor plăci izolante sau ca dale pentru pardoseli. S-a folosit în trecut la fabricarea tăblițelor pentru școlarii începători. 
În România un zăcământ mai important este cel de la Deva. 
Despicătura naturală a ardeziei, formează subtil o suprafața din straturi, de aceea este o alegere foarte bună pentru pardoseli, în particular în zonele afectate de apă, cum sunt băile. Uneori ardezia este vandută ca fiind "necalibrată", ceea ce inseamnă ca grosimile plăcilor poate varia în functie de particularitatea despicaturii. Cand e montată se poate adauga adeziv încat sa se obtină o suprafață plană. 
Ardezia este potrivită pentru acoperișuri, pardoseli, pavaje, terase, piscine, blaturi pentru mese de biliard.

Advice and quotations..

For any information or questions please contact us.

Clientii Nostri

“Solutiile si serviciile oferite de Maer au fost de cea mai buna calitate, Livrarea s-a facut la timp, fara intarzieri 

ANDREY JHONSON

CEO
“Maer Group aduce cea mai înaltă calitate a pietrelor semiprețioase de pe piață. Maer produce aceste frumoase produse din 2009 și a revoluționat tehnologia si exceleaza în ceea ce face ca aceste plăci să arate așa cum fac astăzi.

Ion Ionescu

General Manager
Câțiva dintre
clienții nostri:
TOP